BEL: +31 (0)6 83 20 48 78

Annastraat 3, 3512 GP Utrecht

binnen 1 week verkocht

Annastraat 3, 3512 GP Utrecht

Op een geweldige locatie in 't hart van de historische binnenstad van Utrecht, ligt de Annastraat parallel aan het Oudkerkhof / de Minrebroederstraat en uitkomend op het Stadhuisplein, een straatje met hoog "Anton Piekgehalte".
Hier staat deze karakteristieke 18e eeuwse stadswoning met woonkeuken, bijkeuken, woonkamer, 3 slaapkamers en dakterras.

De Annastraat is een klein, rustig (want autoluw) straatje, verstild in de tijd met alle aangename dingen van het Centrum; terrasjes aan de Oudegracht, restaurants, winkels, markten, bibliotheek, Museumkwartier, bioscopen en Vredenburg / Tivoli voor muziek en theater. Het Centraal Station is op loopafstand.

Indeling:
dubbele voordeur, woonkeuken met schouw en uitzonderlijk hoog (3,45 m), authentiek balken plafond, geaderd wit marmeren plavuizenvloer, hoog schuifraam met roedeverdeling en U-vormige keuken.
Achter de woonkeuken bevindt zich de riante bijkeuken met gootsteen cq berging, daarnaast de toiletruimte en de mooie houten trap naar de
1e verdieping:
met centrale overloop en de woonkamer met authentiek balken plafond en dubbele schuiframen met roedeverdeling, heeft een houten vloer en bevindt zich aan de voorzijde van het huis, de 1e slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het huis en heeft ook een houten vloer. De badkamer met 2e toilet bevindt zich eveneens op deze verdieping.

2e verdieping:
centrale overloop met grote raampartij en toegang tot inpandig, afgeschermd en zonnig dakterras (met uitzicht op de Domtoren), vriendelijk ogende kinderslaapkamer met dakkapel en gordingen (balken) in het zicht en een vaste kast, de 3e slaapkamer is een ook prettige, lichte kamer door een raam in de achtergevel en een groot dakraam, ook hier zijn de balken in het zicht gelaten. Deze verdieping heeft houten vloeren en op de overloop is de kast met cv ketel.

Alvast enkele globale maten -totdat inmetingsgegevens bekend zijn- :
Woonkeuken: 7 m x 3,35 m
PLAFONDHOOGTE woonkeuken 3,45 m
Bijkeuken cq berging: 3,9 m x 3,1 m / 2 m
Woonkamer: 6,15 m x 3,5 m
Slaapkamer: 3,95 m x 3 m
Badkamer: 2,6 m x 1,15 m
Kinderkamer voorzijde: 3,8 m x 3,15 m
Kinderkamer achterzijde: 3,65 m x 2,45 m
Dakterras: 4,5 m x 2 m

Bijzonderheden
De woning is een Gemeentelijk Monument en bevindt zich in de binnenstad van Utrecht en is daardoor ook aangewezen als woning met beeldbepalend karakter binnen het beschermde stadsgezicht.
De woning is gelegen op erfpachtgrond, de canon is eeuwigdurend afgekocht (AV 1989).

Oplevering: kan snel.

HEEFT U INTERESSE IN EEN HUIS

Scroll to top